KAA Gent is kwaad op KV Kortrijk

Bij Gent zijn ze niet te spreken over de beslissing van KV Kortrijk om drie spelers voor de rest van het seizoen niet meer op te stellen. Het gaat om Gertjan De Mets, Nebosja Pavlovic en Zarko Tomasevic.. “Iemand die speelt om te winnen en beslist om enkele sterkhouders niet te laten deelnemen… dat gaat er bij ons helemaal niet in” klinkt het uit de mond van Gent-manager Michel Louwagie.

De Mets, Pavlovic en Tomasevic staan alle drie op 1 kaart van schorsing. Daarom beslisten ze bij Kortrijk om hen dit seizoen niet meer op te stellen. Op die manier kunnen ze alle drie volgend seizoen zeker aan de nieuwe jaargang beginnen. Kortrijk speelt nog thuis tegen Anderlecht en moet nog naar Club Brugge. “Wij moeten op niets rekenen” zegt Gent-coach Hein Vanhaezebrouck. “Wij zullen zelf onze punten moeten pakken. Ik ben niet verrast dát ze dit doen, ik ben wel verrast dat ze het nú doen, nu ze nog meedoen voor Europees voetbal.”

Manager Michel Louwagie wil het woord ‘competitievervalsing’ niet in de mond nemen. “Ik hoop nog steeds dat ze daar bij Kortrijk op terug komen en dat het gezond verstand zal zegevieren” aldus Michel Louwagie.