Pepperspray legt Argentijnse topper stil

De Argentijnse topper tussen Boca Juniors en River Plate is stilgelegd na een incident met pepperspray. Een supporter van Boca Juniors spoot net voor de start van de tweede helft pepperspray in het gezicht van enkele spelers van aartsrivaal River Plate. Vier spelers van River Plate werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De wedstrijd werd stilgelegd.

Het duel tussen de twee rivalen kaderde in de achtste finales van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions Leauge. River Plate verdedigde in Buenos Aires een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Bij de start van de tweede helft stond het nog steeds 0-0. De spelers kwamen opnieuw het veld op, toen een toeschouwer de spelerstunnel binnenliep en daar pepperspray in het aangezicht van enkele spelers spoot.

Een van de slachtoffers van Ramiro Funes Mori, een verdediger van River Plate. Voor de camera schreeuwde hij: “Ik kan niets meer zien! Ik ben verbrand!” Verschillende andere spelers haastten zich terug de kleedkamer in om hun ogen met water te besprenkelen. River-speler Leonardo Panzio zei dat “deze match meer op een oorlog lijkt dan op een voetbalwedstrijd.”

Na een pauze van meer dan een uur werd beslist om de match definitief te staken. Het is nog onduidelijk of de match nog zal worden herspeeld. Boca Juniors zal wellicht wel een stevige straf krijgen voor dit incident.