Eindronde: OHL leidt na zege tegen Lierse

Oud-Heverlee Leuven heeft donderdag op de derde speeldag in de eindronde de koppositie veroverd. De Leuvense fusieclub haalde het op het veld van eersteklasser Lierse met 1-2.

De Leuvenaars kwamen na negen minuten op achterstand op het Lisp, na een doelpunt van Bensebaini (1-0), maar nog voor de pauze bracht John Bostock (de bezoekers vanop de stip langszij. Kostovski scoorde na 72 minuten het winnende doelpunt (1-2).

Dankzij de zege wipt OHL in de stand met zeven punten over Lierse (zes punten) naar de leiding. Eupen, dat in eigen huis met het kleinste verschil won van Lommel United (1-0), is derde met vier punten. Lommel United mag na de nul op negen stilaan alle ambities opbergen.

De vierde speeldag tussen de eerste- en tweedeklassers staat zondag op het programma. Dan kan Lierse op het veld van OHL meteen revanche nemen voor de nederlaag. Lommel United ontvangt dan Eupen. De winnaar van de eindronde speelt volgend seizoen in de eerste klasse. De drie andere clubs komen uit in de tweede klasse.

745 keer bekeken