Ancelotti: "Ik wil graag blijven"

De positie van Real Madrid-coach Carlo Ancelotti staat onder druk nu zijn team is uitgeschakeld in de Champions League en een nieuwe landstitel ook veraf is. Toch hoopt de Italiaan op een verlengd verblijf bij de Koninklijke.

“Als de club tevreden is over het werk dat ik hier de voorbije twee jaar heb verricht, dan kunnen we samen verder doen. In het andere geval moet er een beslissing worden genomen”, zei Ancelotti na de uitschakeling van Real in de Champions League. “Ik wil graag op post blijven, maar ik zit al lang in het voetbal en weet dat een club het recht heeft van coach te wisselen als men niet tevreden is.”

Carlo Ancelotti tekende in 2013 een contract voor drie seizoenen bij Real Madrid. In zijn eerste jaar won hij de Champions League en de Spaanse Beker. In het begin van dit seizoen won Real de UEFA Super Cup en het WK voor clubs, maar de hoofdprijzen aan het einde van het seizoen lijken weg.

Geen hoofdprijs

Real Madrid werd in de achtste finales van de Spaanse Beker uitgeschakeld door Atlético Madrid, in de Champions League verloor het de halve finale van Juventus en een nieuwe titel mag de Spaanse grootmacht waarschijnlijk ook vergeten. Met nog twee speeldagen te gaan, telt Real vier punten minder dan Barcelona.  

Toch blijft Ancelotti positief: “Ik ben tevreden over mijn werk. Ik heb een uitstekende relatie met de spelers en voel me goed in deze club. Tegen Juventus hebben we alles gegeven. We hebben goed gespeeld, kansen gekregen. Ik kan de jongens niets verwijten. Nu zijn we teleurgesteld, maar dat is normaal, gezien het resultaat.”