Morata trapt Juve naar CL-finale

In de halve finales van de Champions League heeft Juventus in een bloedheet Madrid zijn 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd met succes verdedigd. Real Madrid kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en mist zo een tweede finale op rij. Het is Juventus dat op 6 juni de finale in Berlijn speelt tegen FC Barcelona.

Al vanaf de openingsfase gingen de Madrilenen op zoek naar het broodnodige doelpunt. Het publiek was nog niet gaan zitten of Bale en Benzema hadden al een grote kans de nek omgewrongen. Halverwege de eerste helft kreeg Real toch wat het verdiende. Chiellini beging in het eigen strafschopgebied een overtreding op Rodriguez. Scheidsrechter Eriksson verwees onverbiddelijk naar de stip. Ronaldo zette de elfmeter feilloos om en scoorde zo zijn 77ste doelpunt in de Champions League. Real Madrid bleef de kansen opstapelen: Buffon toonde zich attent op een kopbal van Benzema, terwijl Ronaldo een kans in het zijnet trapte.

Vlak voorbij het uur kwam Juventus langszij. Pogba kopt terug tot bij Morata, een ex-Madrileen nota bene, die de 1-1 voorbij Casillas trapte. Ronaldo en co gingen nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar Allegri bracht met Barzagli nog een extra verdediger tussen de lijnen. De Italianen gaven geen grote kansen meer weg en hielden makkelijk stand. Juventus speelt zo voor het eerst in twaalf jaar nog eens een Europese finale. Gianluigi Buffon stond toen ook in doel bij de Bianconeri.

1462 keer bekeken