Dennis Praet stelt eerste boek voor

Dennis Praet viert donderdag pas zijn 21e verjaardag, maar vandaag stelde hij al zijn eerste boek voor: “Dennis Praet 10” van auteur Raf Willems. Het boek komt er in het jaar na zijn absolute doorbraak.

Het is een kennismaking met de middenvelder van Anderlecht waarin tien mensen uit zijn entourage vrij hun mening geven over hem. Praet heeft het daarnaast over zijn tien meest beklijvende voetbalmomenten en over tien van zijn levensthema’s. Het boek bevat ook ontwerpen van zijn kledinglijn en foto’s van zijn mooiste profmomenten.

“Ik besef dat het nog heel vroeg is om al een boek uit te brengen”, reageert Praet. “De schrijver kwam maanden geleden met het idee op de proppen. Eerst stond ik er vrij negatief tegenover, maar ik kon me wel vinden in het concept.”

Praet verdient zelf overigens niets aan het boek. Zijn deel van de opbrengst gaat integraal naar Cliniclowns. “Ik ben hen een dag gaan volgen in Gasthuisberg en dat was best wel confronterend. Maar ik zag de kinderen opfleuren door de aanwezigheid van de clowns en toen was mijn keuze snel gemaakt.”

440 keer gelezen