Voetbalbond maakt 3,2 miljoen euro verlies

De Belgische voetbalbond stevent af op een nieuw verlies van maar liefst 3,2 miljoen euro. Dat zou te wijten zijn aan het collectief ontslag van twintig werknemers en aan de familiedag in Oostende. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De cijfers zijn koren op de molen van de profclubs, die bondsvoorzitter François De Keersmaecker uit het zadel willen lichten. Vorig seizoen maakte de KBVB al een verlies van 200.000 euro. De voetbalbond heeft een totaalbudget van 40 miljoen euro.

Een groot deel van het verlies - 2 miljoen euro – wordt veroorzaakt door de ontslagronde van een twintigtal mensen, de meesten met een lange staat van dienst. Maar ondanks de besparingsmaatregelen die de bond nam, wordt daarbovenop nog 1,2 miljoen verlies gemaakt.

"De belangrijkste reden voor dat verlies is dat we dit seizoen een thuiswedstrijd minder spelen dan gebudgetteerd", zegt bondsvoorzitter De Keersmaecker in de kranten. Elke uitverkochte thuiswedstrijd in het Koning Boudewijnstadion levert de bond zo'n 400.000 euro op, exclusief tv-rechten.

Verbouwing hotel en familiedag Oostende

Daarnaast is er nog de verbouwing van een hotel naast het oefencomplex in Tubeke. De meerkost van die verbouwing kan oplopen tot 3 miljoen euro. De bondsvoorzitter gelooft echter dat het project zich op termijn zal terugbetalen.

Ook de familiedag van de voetbalbond in september vorig jaar in Oostende, eindigde met een financiële strop. Tegenover 230.000 euro kosten, stonden slechts 100.000 euro inkomsten.

487 keer bekeken