Barcelona plaatst zich voor CL-finale

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League. Het verloor wel met 3-2 tegen Bayern München, maar dat was voor de Duitsers niet voldoende na de 3-0 van Barcelona in de heenwedstrijd.

Bayern kwam vroeg in de match op voorsprong. De start waar ze in Beieren op hadden gehoopt. Benatia kopte een hoekschop van Xabi Alsonso voorbij Ter Stegen. Het doelpunt van de hoop. Lang hield die voorsprong echter niet stand. Het trio Messi, Suarez en Neymar zette een knappe aanval op, de Braziliaan mocht de kers op de taart zetten en maakte er 1-1 van. Een kwartier later was het trio daar opnieuw. Messi kopte door,  Suarez met de assist en Neymar die de bal binnen trapte.  1-2 aan de rust en mission impossible voor Bayern.

De mannen van Guardiola wisten dat het bijna onmogelijk was, maar ze waren toch gebrand om de supporters nog iets te tonen. En dat loonde ook: Lewandowski en Müller waren het toonbeeld van inzet en onverzettelijkheid en kregen wat ze verdienden, twee knappe goals.  Een mirakel zat er niet meer in, maar de overwinning wel.

Barcelona verliest vanavond, maar gaat wel door naar de finale in Berlijn op 6 juni.  Daarin nemen ze het op tegen Real Madrid of Juventus. Die maken morgen onderling uit wie de tweede finalist wordt.

Vamoooooooos!! Grande equipo!!!!!! Estamos en la final!!!! Qué orgullo!!!

Posted by Luis Suarez on Tuesday, 12 May 2015
1426 keer bekeken