Mignolet Speler van het Jaar bij Liverpool

Simon Mignolet is op het jaarlijkse Liverpool Legends Gala Award Dinner verkozen tot Speler van het Jaar bij de Reds. Het is de Vereniging van voormalige spelers van Liverpool (5 Times Liverpool Legends) die onze landgenoot verkozen.

De verkiezing van ‘Big Si’ is voor sommigen een verrassing. De Rode Duivel kende geen al te beste eerste seizoenshelft bij Liverpool. Mignolet vond niet meteen zijn draai en moest dat bekopen met een plaats op de bank. Toen zijn concurrent Brad Jones zich blesseerde, kreeg hij opnieuw een kans. Die greep hij met beide handen.

“De keuze voor Mignolet kan verrassend zijn in de ogen van supporters, zeker door de prestaties van Coutinho en Sterling. Maar zij die het Liverpool-shirt hebben gedragen, weten dat Mignolet iets heeft gepresteerd dat vele clublegendes niet hebben gekund”, klinkt het. “We beoordelen vanuit het perspectief van de speler en daardoor appreciëren we dat Mignolet zich herpakt heeft na een moeilijke periode. In het tweede deel van het seizoen was hij briljant.”

Naast deze prijs bij Liverpool maakt Mignolet in de Premier League ook nog kans op de ‘Golden Glove’, de prijs voor de keeper met de meeste clean sheets. 

255 keer gelezen