Cercle gaat niet verder met Van Wijk

Cercle Brugge gaat niet verder met coach Dennis Van Wijk, dat maakte de club dinsdag bekend. Van Wijk had een contract tot het einde van het seizoen, maar dat wordt dus niet verlengd.

De 52-jarige Van Wijk stond aan het begin van dit seizoen aan het roer bij Westerlo, maar daar werd hij begin 2015 ontslagen omwille van de tegenvallende resultaten. In maart maakte hij de overstap naar Cercle Brugge, waar hij Arnar Vidarsson opvolgde.

Van Wijk moest de Vereniging in eerste klasse proberen houden, maar dat lukte niet. Cercle verloor in play-off 3 van Lierse en degradeert zo naar tweede klasse.

Op de clubwebsite reageerde Cercle als volgt: “Wij kijken met veel respect terug op de inspanningen en bekwaamheid van Dennis Van Wijk tijdens deze moeilijke periode. In de voorbereiding naar het nieuwe seizoen besloot het bestuur echter een volledig nieuwe start te nemen met ook een nieuwe hoofdtrainer.”

Een mogelijke opvolger is nog niet bekend. “Cercle Brugge gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en hoopt deze zoektocht binnen niet al te lange termijn af te ronden.”

180 keer gelezen