Vanderhaeghe officieel naar KVO

Yves Vanderhaeghe is officieel voorgesteld als de nieuwe trainer van KV Oostende. Vanderhaeghe verlaat KV Kortrijk en tekent een contract voor de volgende drie seizoenen bij de kustploeg.

“Ik heb het heel grote plezier om jullie aan te kondigen dat voor de volgende drie seizoenen Yves Vanderhaeghe de nieuwe trainer van KV Oostende zal zijn. Een heugelijke gebeurtenis voor KVO!” Zo kondigde KV Oostende-voorzitter Marc Coucke de komst van Vanderhaeghe aan.

Vanderhaeghe zelf gaf toe dat het misschien wel een vreemde beslissing is, maar benadrukt dat hij altijd gelukkig is geweest bij Kortrijk. "Gisteren was het enige negatieve puntje in het verhaal. Ik zal ook de nog resterende wedstrijden in play-off 1 op de bank zitten bij Kortrijk. Ik leef mijn contract na.”

Correct gehandeld

KV Kortrijk krijgt voor het vertrek van Vanderhaeghe €200.000. “We hebben aan alle voorwaarden voldaan”, benadrukt Marc Coucke. “Dat is ook een kleine som als je alle transfers uit de geschiedenis van de Belgische competitie bekijkt.”

Gisteren raakte het nieuws over de trainerstransfer bekend door een tweet van KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns: “Een bedenking: wat betekenen een woord, een handtekening in het voetbal?” Daarmee verwees hij naar het recent vernieuwde contract van Yves Vanderhaeghe bij KV Kortrijk, die in zijn debuutjaar als hoofdcoach de Kerels meteen naar play-off 1 loodste.

 

1278 keer bekeken