Anderlecht breekt titelstrijd open

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 2:00.

Anderlecht heeft vanmiddag de topper tegen Club Brugge gewonnen. Het werd 3-1 na doelpunten van Najar, Mitrovic, Refaelov en Praet.

Anderlecht begon fantastisch aan de wedstrijd. Al na 45 seconden zette Defour Najar alleen voor Ryan. De Hondurees bleef koelbloedig en bracht Anderlecht 1-0 voor. Club Brugge kwam beter in de wedstrijd en kreeg enkele grote kansen. Maar Izquierdo, De Sutter en Duarte geraakten niet voorbij een sterk keepende Roef. 

Kort na de rust verdubbelde Mitrovic de score. De Servische spits kopte een hoekschop van Defour voorbij Ryan. Met nog meer dan twintig minuten te spelen lukte Refaelov de aansluitingstreffer. Een belangrijke goal die Club even hoop gaf. Maar in de slotminuten kon Gouden Schoen Dennis Praet de zege veilig stellen voor Anderlecht. De jongen middenvelder profiteerde van mistasten van Duarte en knalde de 3-1 binnen.

Anderlecht wint zo de topper en heeft nu evenveel punten als Club Brugge. Anderlecht springt wel over Club Brugge naar de tweede plaats omdat het een wedstrijd meer gewonnen heeft. 

Scoreverloop:

1' Andy Najar (Anderlecht) 1-0

54' Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) 2-0

67' Lior Refaelov (Club Brugge) 2-1

89' Dennis Praet (Anderlecht) 3-1

15923 keer bekeken