Toestand speler: "Stabiel, maar kritiek"

Voetbalspeler Tim Nicot wordt zeker drie dagen in kunstmatige coma gehouden. Dat schrijft Beerschot-Wilrijk op zijn website. Nicot kreeg gisteren een hartstilstand tijdens een voetbaltoernooi in Hemiksem en werd op het veld gereanimeerd. Sindsdien is hij niet meer bij bewustzijn geweest. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel, maar kritiek. Ondertussen barst de discussie over de hartscreenings bij sporters weer los.

Nicot stuikte zaterdag tijdens een vriendtoernooi in Hemiksem neer door een hartaanval. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en nadien naar het ziekenhuis gevoerd, waar hij sindsdien in een kunstmatige coma wordt gehouden. In een bericht op zijn website omschrijft Beerschot-Wilrijk de toestand van Nicot als stabiel, maar kritiek.

De spelers van Beerschot-Wilrijk zouden normaal dit weekend op uitstap gaan naar het Nederlandse Breda, maar de club heeft deze uitstap geannuleerd. Morgenavond zal er een bezinningsmoment plaatsvinden in het Olympisch Stadion, waarmee de club Tim Nicot en zijn familie wil ondersteunen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Belgische voetbalwereld wordt opgeschrikt door een hartfalen van een voetbalspeler. Op 30 april overleed Lokerenspeler Gregory Mertens nadat hij tijdens een beloftewedstrijd aan een hartaanval bezweek.

Bekijk ook:

642 keer bekeken