Okri schenkt Genk de zege in Waregem

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 8:43.

Racing Genk heeft zijn seizoen afgesloten met een 2-3 overwinning op het veld van Zulte-Waregem. De Limburgers kwamen tot twee keer toe op achterstand, maar Okriashvili profiteerde in de slotfase van een misser van Ekangamene en zette zo eindscore op het bord.

De Limburgers moesten hopen op puntenverlies van KV Mechelen en moesten zelf met een monsterscore winnen, wilden ze nog aanspraak maken op de finale van play-off 2. Vlak voor de rust strooide Trajkovski roet in het Genkse eten. De Macedoniër kopte aan de tweede paal vrijstaand een voorzet van Brebels in doel: 1-0. Milinkovic-Savic stelde met een rake vrije trap nog voor de rust gelijk.

Vlak na de pauze incasseerde Genk opnieuw een tegendoelpunt. Skulason trapte de bal via een Genks been voorbij Köteles: 2-1. Genk kreeg meteen de kans op een gelijkmaker, maar Milinkovic-Savic faalde van op de stip. Even later was het dan toch raak. Kagé zette Buffel op weg naar Bossut, die de gelijkmaker knap binnentrapte. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Okriashvili in de slotminuten een misser van Ekangamene genadeloos afstrafte: 2-3.

Scoreverloop:

33’ Trajkovski 1-0

40’ Milinkovic-Savic 1-1

47’ Skulason 2-1

66’ Buffel 2-2

88’ Okriashvili 2-3

1027 keer bekeken