Beerschotspeler kritiek na hartstilstand

Voetballer Tim Nicot van Beerschot-Wilrijk vecht voor zijn leven na een hartstilstand tijdens een wedstrijd. Hij werd op het veld gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Amper een week geleden stierf Lokerenspeler Grégory Mertens na hartfalen tijdens een beloftematch.

Volgens Beerschot-Wilrijk, dat het nieuws via Twitter bekend maakte, vecht de 23-jarige Nicot voor zijn leven. De linksachter speelde een minivoetbaltornooi in Hemiksem toen het gebeurde. "De hulpdiensten werden meteen verwittigd", zegt VTM NIEUWS-reporter Michiel Ameloot. "Een van de spelers is ook meteen gestart met de reanimatie. Daarna is Nicot overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen."

Later op de avond plaatste de club nog deze mededeling op zijn website: "Met grote droefheid melden wij dat Tim Nicot een hartstilstand heeft gekregen op een vriendentornooi in Hemiksem. Tim vecht momenteel voor zijn leven. De club hoopt dat Tim Nicot er bovenop komt en vecht in gedachten mee. Veel sterkte aan zijn familie in deze moeilijke momenten. Zowel de club, spelers als alle supporters hopen dat hij dit duel wint en leven intens mee met Tim en zijn familie."

6010 keer bekeken