Proto dan toch geschorst

Silvio Proto wordt dan toch geschorst voor zijn tackle op KV Kortrijk-speler Teddy Chevalier. De doelman van Anderlecht krijgt twee speeldagen schorsing waarvan één met uitstel plus een geldboete van €800. Dat besliste de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond. Proto mist daardoor de topper tegen Club Brugge van nu zondag.

Vorige week was Proto nog vrijgesproken door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB, maar het Bondsparket ging in beroep tegen die beslissing. Met resultaat. 

“Gezien het feit dat Proto de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar gebracht heeft, vinden wij het beroep van het Bondsparket ontvankelijk en gegrond”, klinkt het besluit van de Geschillencommissie Hoger Beroep.

De clubadvocaat van Anderlecht, Daniël Spreutels, had deze middag nochtans een vurig pleidooi gevoerd tegen een eventuele schorsing. “Proto nu alsnog schorsen voor de topper tegen Club Brugge zou competitievervalsing zijn”, had Spreutels gepleit. 

Proto reageerde vrijdagavond cynisch via Twitter: “Deze schorsing is voor mij een van de mooiste complimenten die ik al heb gekregen in mijn carrière.” 

761 keer bekeken