Sevilla Fiorentina 3-0, Napoli Dnipro 1-1

Napoli is donderdagavond niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Dnipro Dnipropetrovsk in de halve finales van de Europa League. Sevilla staat met anderhalf been in de finale na een 3-0-overwinning tegen Fiorentina.

Napoli, de club van Rode Duivel Dries Mertens, leek lange tijd de drie punten te gaan thuis houden tegen Dnipro, het team dat Club Brugge uitschakelde in de kwartfinales. De Italianen kwamen vlak na de rust op voorsprong na een flauwe eerste helft. Lopez kopte een hoekschop voorbij de doelman van de Oekraïners. Napoli bleef druk zetten, maar het zag Dnipro in de 82e minuut gelijk maken. De ingevallen Seleznjov tikte de bal vanuit buitenspel in doel. Dries Mertens viel meteen daarna in, maar kon niets meer veranderen aan de score.

Sevilla, de winnaar van de Europa League vorig jaar, won makkelijk van Fiorentina. Vidal opende de score in de 18e minuut na een assist van Bacca (ex-Club Brugge). Na de rust verdubbelde diezelfde Vidal de score en een kwartier voor tijd maakte Gameiro er nog 3-0 van.

Volgende week donderdag staan de terugwedstrijden op het programma.

301 keer gelezen