Tielemans blijft vijf jaar langer bij RSCA

Youri Tielemans viert naast zijn achttiende verjaardag nog iets anders vandaag. De middenvelder tekende een contract voor vijf jaar bij Anderlecht. "Ik wilde wachten om te tekenen tot ik een man was", zei Tielemans op een persconferentie.

“Ik had in januari al gezegd dat ik zou wachten tot mijn verjaardag. Dat vond ik belangrijk", zei Tielemans. "Het is de juiste dag voor zo’n beslissing.” Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock is heel fier met de contractverlenging van de jonge speler. “We moeten nu ‘meneer’ Tielemans zeggen. Hij is volwassen nu. Maar desalniettemin blijft hij een echt ‘kind’ van de club. Al dertien jaar maakt hij deel uit van onze club, en dat verdient respect.” 

Tielemans speelt al sinds zijn vijfde bij paars-wit. De middenvelder maakt al bijna twee jaar deel uit van de A-kern en daar liet hij al heel wat mooie dingen zien. In januari kreeg hij voor zijn goede prestaties de trofee voor 'Belofte van het jaar'. Eind vorig seizoen werd hij door zijn collega’s verkozen tot 'Jonge Profvoetballer van het Jaar'.

Naast die individuele prijzen won Tielemans ook al drie prijzen met Anderlecht. Hij won twee keer de Supercup en hij werd één keer kampioen. 

463 keer gelezen