Toch nog schorsing voor Silvio Proto?

Anderlecht-doelman Silvio Proto moet alsnog een schorsing vrezen, ondanks zijn vrijspraak door de Geschillencommissie Betaald Voetbal afgelopen dinsdag. Het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) gaat immers in beroep, zo bevestigt bondswoordvoerder Pierre Cornez donderdag.

Als de Geschillencommissie Hoger Beroep het Bondsparket volgt, riskeert RSCA het alsnog zonder Proto te moeten gaan doen in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Club Brugge van komende zondag (10/5). De zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep is morgen/vrijdag om 12u30. Zowel Proto als Anderlecht worden daar verwacht om zich te verdedigen tegen een nieuwe vordering tot schorsing van het Bondsparket.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal had Proto dinsdag in eerste aanleg vrijgesproken voor zijn tackle op KV Kortrijk-spits Teddy Chevalier, nu bijna twee weken geleden. De Anderlecht-doelman was op basis van televisiebeelden opgeroepen via de Reviewcommissie. Die bondsinstantie ligt de afgelopen weken zwaar onder vuur, onder meer door zware kritiek van AA Gent, dat zijn spits Laurent Depoitre erdoor kwijtspeelde met een schorsing van twee speeldagen.

487 keer gelezen