Cercle wil Moeskroen nog steeds uit eerste

Cercle Brugge blijft alles uit de kast halen om in eerste klasse te blijven. De Vereniging startte een procedure bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om Moeskroen uit de Pro League te krijgen. Het krijgt daarbij de steun van Lierse. 

Cercle Brugge en Lierse vochten het lidmaatschap van Moeskroen in de Pro League eerder al aan nadat de Henegouwse club naar de burgerlijke rechtbank stapte. Moeskroen eiste een schadevergoeding omdat de twee clubs een beroepsprocedure indienden bij het BAS tegen de licentie van Moeskroen.

Zo een burgerlijke procedure mag niet volgens de statuten van de Pro League en daarom wilden Cercle en Lierse Moeskroen uit de Pro league. Op de Algemene Vergadering kwam het uiteindelijk niet tot een stemming en de Henegouwers lieten hun burgerlijke procedure vallen.

Steun Lierse

Donderdagmiddag maakte Lierse bekend dat het Cercle steunt in deze zaak. “Om al de rechten van onze club en investeerders in dit dossier te vrijwaren, dient Lierse door zijn raadsman een vrijwillige tussenkomst te laten melden in dit dossier. Hierdoor worden wij betrokken partij en krijgen we de kans om het dossier op de voet te volgen. Lierse komt hier meteen ook tegemoet aan de belofte tussen Cercle en onze club om af te maken wat we zijn begonnen, los van elke sportieve prestatie.” 

Woensdagavond heeft Moeskroen bevestiging gekregen van het BAS dat de club zijn licentie voor volgend seizoen mag behouden. Cercle is zo mathematisch zeker van degradatie naar tweede klasse, Lierse speelt de eindronde om het behoud met tweedeklassers. 

857 keer gelezen