Barcelona met één been in CL-finale

In de halve finale van de Champions League heeft Barcelona de heenwedstrijd tegen Bayern München gewonnen met 3-0. Lionel Messi scoorde diep in de tweede helft twee doelpunten gaf een assist voor het derde doelpunt van Neymar.

De eerste helft ging aan een verschroeiend tempo van start. Suarez claimde al in de openingsminuten een penalty voor een (lichte) duw van Boateng. Na tien minuten mocht de diezelfde Suarez na doorkoppen van Messi alleen richting Neuer. De beste doelman ter wereld hield de Uruguayaan met een beenveeg van het openingsdoelpunt. Enkele minuten later ontsnapte Bayern opnieuw. Suarez ontdeed zich van Boateng en zette hard voor, het schot van Neymar week af op Rafinha en ging naast. Aan de overkant kreeg Lewandowski de kans op het belangrijke uitdoelpunt. De Pool stond moederziel alleen op enkele meters van de goal, maar kon de bal onvoldoende beroeren.

Het tempo ging liggen in de tweede helft en ook de kansen werden schaarser. Een kwartier voor tijd kreeg de wedstrijd dan toch wat ze verdiende: een doelpunt. Aan de rand van de zestien kreeg Messi wel erg veel tijd en ruimte. De Argentijn trapte de bal knap in de hoek: 1-0. Het was pas de eerste keer in acht confrontaties met Neuer (6 in de Champions League en 1 WK-finale) dat Messi tegen de Duitse doelman kon scoren. Bayern had het eerste doelpunt nog niet verteerd of er hing al een tweede tegen de touwen. Messi snelde alles en iedereen voorbij en werkte met een stiftbal subliem af: 2-0. In de toegevoegde tijd stormde Neymar nog alleen op Neuer af. De Braziliaan werkte koelbloedig af en zette zo de 3-0 eindscore op het bord. 

2099 keer bekeken