Juve met voorsprong naar Madrid

Juventus heeft in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League met 2-1 gewonnen van Real Madrid. Carlos Tevez zette in de tweede helft een strafschop om en zo kan de Oude Dame met een voorsprong de terugwedstrijd van volgende week in Madrid aanvatten. 

Juventus begon erg snedig aan de match en kreeg meteen al enkele kansen via Vidal en Sturaro. Na zeven minuten kreeg Juve loon naar werken. Tevez werd knap vrijgespeeld in de zestien, Casillas kon zijn schot alleen maar in de loop van Alvaro Morata duwen. De Spanjaard tikte zo makkelijk de 1-0 binnen. Als ex-Realspeler juichte Morata niet. Juve kreeg nog enkele kansen, maar het was Real dat scoorde. Na een heel knappe aanval kopte Cristiano Ronaldo volledig vrijstaand de 1-1 binnen. Voor Ronaldo was het z’n 76e doelpunt in de Champions League, 1 meer dan Lionel Messi. Real was nog dicht bij een voorsprong, maar een kopbal van James spatte uiteen op de lat.

Na de pauze was er aanvankelijk weinig te beleven tot Juventus vlijmscherp counterde. Tevez kon op doel afgaan, maar hij werd in de zestien aangetikt door Carvajal en de scheidsrechter wees naar de stip. De Argentijn zette de penalty zelf om: 2-1. Na die voorsprong bleef Juventus op zoek gaan naar een derde doelpunt, maar zo ver kwam het niet meer. De Italianen trekken zo met een 2-1 voorsprong naar Bernabeu, waar volgende week woensdag de terugmatch plaatsvindt. 

969 keer bekeken