Antwerp blijft toch in tweede klasse

Tweedeklasser Royal Antwerp heeft voor het Belgisch Sporttribunaal BAS een licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016 behaald. Dat bevestigde het BAS vandaag. Het Arbitragehof besloot om de beslissing van de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) - die begin april een licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016 weigerde uit te reiken - ongedaan te maken.

Omstreeks 19u00 viel de beslissing over de beroepsprocedure rond het licentiedossier van The Great Old, en die bleek positief voor stamnummer 1. De Antwerpenaren krijgen hun licentie betaald voetbal, omdat ze de nodige garanties konden bieden voor de continuïteit van de club. Die waren vereist om er zeker van te zijn dat Antwerp het seizoen 2015-2016 zou kunnen afwerken zonder financiële beslommeringen.

Voor Antwerp is het al het tweede jaar op rij dat de licentie in extremis behaald wordt. Ook vorig seizoen kroop de club uit Deurne door het oog van de naald met een beroepsprocedure bij het BAS. Toen lag een schadeclaim van voormalige voorzitter Eddy Wauters aan de basis van de problemen. 

368 keer gelezen