14 seconden te laat? Transfer van de baan

Onwaarschijnlijk verhaal in de Premier League. Daar kan Leicester City de Portugese middenvelder Adrien Silva pas na nieuwjaar inzetten. Reden is omdat de voormalige Engelse kampioen de transferdeadline met 14 seconden heeft gemist. De FIFA keurde daarom de transfer van niet goed.

Leicester bereikte op de slotdag van de transferperiode een akkoord met Sporting Lissabon over de transfer van Adrien Silva. The Foxes zouden zo’n 24 miljoen euro betalen voor Silva. Maar de transfer werd dus 14 seconden na het verstrijken van de deadline geregistreerd. Leicester hoopte op mildheid van de wereldvoetbalbond FIFA, maar kwam bedrogen uit.

De Portugese international die in 2016 nog de Europese titel veroverde kan zo tot en met nieuwjaar niet uitkomen voor z’n nieuwe club. “We werken volop aan een oplossing” vertrouwde een woordvoerder van Leicester toe aan de BBC. “Hopelijk komt die er ook.” De 28-jarige Arien Silva moest bij Leicester de opvolger worden van de naar Chelsea vertrokken Danny Drinkwater.