RSCA doet weer mee na zege op Charleroi

Anderlecht heeft een goede zaak gedaan na een 0-1 zege op Charleroi. Andy Najar scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was een verdiende zege voor paars-wit dat nu nadert tot op drie punten van Club Brugge en vier van AA Gent. Volgende week ontvangt Anderlecht in het eigen Constant Vanden Stockstadion Club Brugge.

Anderlecht verloor de laatste drie jaar telkens op Mambourg, in de reguliere competitie nog met 3-1. Maar nu startte Anderlecht snedig, het zette de thuisploeg meteen onder druk. Dat resulteerde al snel in een voorsprong. Andy Najar tikte een voorzetschot van Dennis Praet voorbij Penneteau in doel. De thuisploeg reageerde meteen: Coulibaly kopte bij een vrije trap op de paal. Toch bleef Anderlecht de gevaarlijkste ploeg. Een lobje van Najar ging maar net over.

In de tweede helft bleven de beste kansen voor Anderlecht. Penneteau was attent op pogingen van Acheampong en Praet. Charleroi kon geen echte kansen bij elkaar voetballen. Een schot van Kebano was de gevaarlijkste actie van de thuisploeg. Anderlecht controleerde daarna de match en het bleef bij 0-1. De eerste uitzege van Anderlecht in play-off 1. Charleroi verliest dan weer voor het eerst in eigen huis en staat laatste in het klassement. 

Bekijk het matchversclag vanaf 18:10.

5759 keer bekeken