Hazard en Courtois kampioen met Chelsea

Bekijk het matchverslag vanaf 39:30.

Chelsea is voor de vijfde keer in zijn geschiedenis kampioen van Engeland geworden. Met nog drie speeldagen voor de boeg kan de ploeg van Eden Hazard en Thibaut Courtois niet meer bijgehaald worden. Speler van het jaar Hazard scoorde het enige doelpunt in de kampioenenmatch tegen Crystal Palace.

Chelsea moest winnen in eigen huis om zeker te zijn van een volgende titel. Mourinho rekende daarvoor alweer op onze landgenoten Thibaut Courtois en Eden Hazard. Het was Hazard die kort voor rust de wedstrijd besliste. Hij lokte een strafschop uit en nam die vervolgens zelf. Het waren misschien de zenuwen, maar Hazard mistte de strafschop. Hij bleef wel rustig en kopte de rebound vervolgens knap overhoeks binnen.

In de tweede helft  controleerde Chelsea de wedstrijd en er werd niet meer gescoord. De ontlading op Stamford Bridge was enorm na het laatste fluitsignaal. Voor Hazard en Courtois is het de eerste titel in de Premier League. Courtois is zelfs de jongste speler ooit die kampioen werd in drie verschillende nationale competities (België, Spanje & Engeland).

1486 keer bekeken