Gent wint topper tegen Anderlecht

Bekijk de samenvatting vanaf 03:02

KAA Gent heeft met 2-1 gewonnen van Anderlecht. De Buffalo’s blijven tweede in het klassement op twee punten van Club Brugge.

Weinig spektakel in de eerste helft. Na een voorzichtig begin nam Anderlecht de wedstrijd stilletjes aan in handen. De bezoekers kregen vlak voor de rust een grote kans om op voorsprong te komen via Najar, maar zijn schot belandde op de paal. Gent kwam niet verder dan een paar ongevaarlijke afstandsschoten.

De tweede helft begon heel wat beter voor de Buffalo’s. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong via Depoitre na een knappe dribbel van Dejaegere. Kort na het doelpunt maakte Depoitre er bijna 2-0 van, maar hij knalde de bal op de paal.

Net voor het uur bracht Tielemans de wedstrijd weer helemaal in evenwicht met een prachtig afstandsschot. Anderlecht ging nadien nadrukkelijk op zoek naar de 1-2, maar botste telkens op een ijzersterke Matz Sels.

In de toegevoegde tijd zorgde Renato Neto toch nog voor de overwinning van Gent. Hij kopte de bal binnen na een hoekschop en droeg zijn doelpunt op aan de overleden Gregory Mertens waarmee hij nog samen speelde bij Cercle Brugge.

 

Scoreverloop:

49’ 1-0 Laurent Depoitre (KAA Gent)

58’ 1-1 Youri Tielemans (Anderlecht)

91' 2-1 Renato Neto (KAA Gent)

12779 keer bekeken