Club zorgt opnieuw voor comeback

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 0:22.

Club Brugge heeft op de vijfde speeldag in play-off 1 met 3-1 gewonnen van Charleroi. Club blijft leider in het klassement en heeft voorlopig vijf punten voorsprong op de tweede in de stand, KAA Gent en zes op nummer drie Anderlecht.

Club Brugge probeerde de match meteen naar zijn hand te zetten in de eerste helft, maar creëerde geen enkele grote kans. Charleroi zette een roze muur neer voor hun doel en braken enkele keren uit langs de flanken. In de 24e minuut zette Tainmont voor en Coulibaly verscheen tussen Duarte en Mechele om de 0-1 binnen te trappen.

Het is de vijfde keer in play-off 1 dat Club Brugge eerst op achterstand kwam, maar net zoals de voorbije wedstrijden zorgden de troepen van Michel Preud’homme voor een comeback.

In minuut 51 zorgde José Izquierdo voor de gelijkmaker en ruim tien minuten later was het diezelfde Izquierdo die met een knap afstandsschot de 2-1 op het scorebord zette. Club ging nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten en Charleroi gaf meer ruimte weg. In de slotseconden van de wedstrijd maakte Tuur Dierckx er nog 3-1 van.

Club Brugge blijft zo op kop in play-off 1. Charleroi staat op de vijfde plaats.

 

Scoreverloop:

24’ 0-1 Kalifa Coulibaly (Charleroi)

51’ 1-1 José Izquierdo (Club Brugge)

65’ 2-1 José Izquierdo (Club Brugge)

93' 3-1 Tuur Dierckx (Club Brugge)

10418 keer bekeken