KVO volgend seizoen met nieuwe trainer

KV Oostende gaat volgend seizoen niet meer verder met Fred Vanderbiest als hoofdcoach. Dat maakte de club woensdag bekend op een persconferentie. "Het is goed voor beide partijen om nieuwe ervaringen op te doen", zei voorzitter Marc Coucke. 

Coucke beseft naar eigen zeggen dat dit een moeilijk moment is voor de club KV Oostende. “Dit is het einde van een tijdperk voor ons. Fred is een monument hier in het Albertpark. Ik wil hem dan ook ongelofelijk bedanken voor wat hij hier allemaal heeft gedaan. We willen volgend jaar een nieuwe stap te zetten. Niet dat we geen vertrouwen hebben in Fred, maar er is nood aan een nieuwe benadering en nieuwe ervaringen.”

"Mijn KVO"

De zaakwaarnemer van Vanderbiest las eerst een statement voor van hem: “Er is een einde gekomen aan een mooi verhaal. Ik wil KVO, mijn KVO, bedanken voor alles.”

Daarna reageerde Vanderbiest zelf op vragen van de pers. “Ik hoopte hier mijn record te breken van aantal jaren bij een club. Dat is door omstandigheden niet gelukt. Ik heb de evolutie van KVO meegemaakt en alleen maar succes gekend. Dus deze beslissing doet toch iets met mij.”

Fred Vanderbiest was sinds februari 2011 trainer van KV Oostende. In 2013 leidde hij de club naar eerste klasse. Een opvolger is er nog niet. "Wij spreken met veel mensen", aldus Marc Coucke. "Maar we gaan nog geen profiel naar voor schuiven."

707 keer bekeken