RSCA uit kritiek op reviewcommissie

Zowel KAA Gent als Anderlecht uiten kritiek op de Reviewcommissie van de Belgische voetbalbond. Die besliste vandaag om Laurent Depoitre en Silvio Proto te vervolgen op basis van televisiebeelden, maar de twee clubs stellen zich vragen bij de werkwijze van de instantie.

Gent reageerde op zijn website als volgt: “Met verbazing stelt KAA Gent vast dat de Reviewcommissie terug wakker is geschoten. Na enkele periodes van totale afwezigheid waarbij op verschillende speeldagen zware overtredingen ongestraft konden passeren, zijn de leden uit het niets terug in actie geschoten. Bij het oproepen van spelers voor de Reviewcommissie lijkt de totale willekeur te regeren.”

Ook Anderlecht-trainer Besnik Hasi heeft zijn vragen bij de beslissingen van de Reviewcommissie. “De commissie trekt geen lijn. Ik heb al veel fases gezien, zonder namen te noemen, die niet werden vervolgd.”

“Of Silvio een fout beging? We spelen geen basketbal. De goal is toegekend dus dat is gedaan. Of moeten we zoals in het basket ook nog een vrijworp geven?”