Blessurezorgen bij Bayern München

Bayern München zit met heel wat blessurezorgen na de halve finale in de Duitse Beker tegen Borussia Dortmund. Bayern verloor de wedstrijd na penalty’s en zag Robert Lewandowski en Arjen Robben geblesseerd uitvallen. 

Robben maakte dinsdagavond zijn wederoptreden bij de Rekordmeister, maar viel meteen weer uit met een spierblessure in zijn kuit. De Nederlander mag een kruis maken over zijn seizoen. Lewandowski liep een neus-, kaakbreuk en hersenschudding op na een botsing met Dortmund-doelman Langerak. Hoe lang hij out is, is nog niet duidelijk.

Voor Bayern werd het een avond om snel te vergeten. De Duitse landskampioen kwam in de eigen Allianz Arena nochtans op voorsprong via Lewandowski, maar zag Aubameyang een kwartier voor tijd gelijk maken. Tijdens de verlengingen kon geen van beide ploegen nog scoren en dus kwamen er strafschoppen. Bayern miste er vier en zag zo een voorlopig tweede prijs van het seizoen aan zijn neus voorbijgaan. De Rekordmeister maakt wel nog kans op winst in de Champions League. Daarin speelt het volgende week de heenwedstrijd van de halve finales tegen FC Barcelona. 

In de finale van de Duitse Beker neemt Borussia Dortmund het op tegen Wolfsburg of derdeklasser Arminia Bielefeld. Zij spelen woensdag hun halve finale. 

272 keer gelezen