Voetballer Gregory Mertens in coma

Gregory Mertens heeft tijdens de beloftenwedstrijd tussen Racing Genk en Sporting Lokeren een hartstilstand gekregen. De wedstrijd werd meteen stopgezet. De toestand van Mertens is zorgwekkend, hij wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Mertens werd vermoedelijk het slachtoffer van een hartfalen. Wat er precies is gebeurd, is voorlopig nog onduidelijk. "Alles wijst op een hartstilstand", zegt Kris Peeters, clubdokter van Lokeren, dinsdagmorgen aan Belga. De speler van Lokeren ademt niet zelfstandig. Zijn hartfunctie is overgenomen door een machine, legt Peeters uit. "Ik sta constant in verbinding met de behandelende artsen in Genk. De toestand van Gregory is nog steeds kritiek."

Volgens de clubdokter had Mertens nooit eerder problemen met het hart. "Hij is voldoende medisch gescreend. Dat doen wij met de club altijd en het was trouwens nog vereist in het kader van ons aantreden in de Europa League. Dit zeer spijtige voorval kon niemand voorspellen. Gregory is slechts 24 en op en top een sportman. Dat maakt het voor veel mensen moeilijk te bevatten en te verwerken."

De 24-jarige Mertens, die van Cercle Brugge overkwam en sinds 3 januari 2014 in dienst was bij de Waaslanders, zakte na twintig minuten in elkaar en werd onmiddellijk gereanimeerd door de medische staf van Lokeren. Ook de MUG-dienst kwam ter plaatse. Die ging verder met de reanimatie van de speler en voerde hem af naar het ziekenhuis van Genk.

Lokeren heeft het nieuw bevestigd op zijn website. "Sporting Lokeren leeft mee met de familie en vrienden en hoopt op een positieve afloop", klinkt het. Ook op twitter krijgt de onfortuinlijke Mertens veel steunbetuigingen van collega-voetballers en clubs.

Centrale verdediger Mertens speelde in de jeugd voor Anderlecht, Dilbeek en AA Gent en stond sinds 2011 op de loonlijst bij Cercle Brugge. Begin 2014 ruilde hij de Vereniging in voor Lokeren. Hij speelde ook als Belgisch international bij de U19 en de beloften.

 

 

 

8728 keer bekeken