Feyenoord kent straf

Feyenoord is veroordeeld tot het spelen van twee wedstrijden achter gesloten deuren, waarvan één voorwaardelijk, en een geldboete van 100.000 euro. Dat maakte de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA maandag bekend. Feyenoord krijgt die straf voor het wangedrag van zijn supporters in de zestiende finales van de Europa League tegen AS Roma.  

Tijdens de terugwedstrijd in Rotterdam gooiden supporters van de thuisclub een grote opblaasbare banaan op het veld. Scheidsrechter Clément Turpin vermoedde dat die gericht was naar de Ivoriaan Gervinho van Roma en legde daarom de wedstrijd even stil. Om die reden moet Feyenoord zijn eerstvolgende Europese thuiswedstrijd zonder publiek spelen en krijgt het een boete van 50.000 euro.

De andere 50.000 euro boete en de voorwaardelijke speeldag achter gesloten deuren krijgt de club omdat de supporters verschillende objecten op het veld gooiden. Dat deden ze eerst bij de 0-1 van Ljajic en nadien bij de rode kaart van Mitchell te Vrede.

“Feyenoord zal het vonnis nader bestuderen en zich beraden op eventuele vervolgstappen”, reageert de Rotterdamse club op zijn website.

Heenwedstrijd

Ook in de heenwedstrijd maakten de supporters van Feyenoord heel wat amok. In de straten van Rome raakten ze slaags met de Italiaanse ordepolitie en zorgden ze voor heel wat vernieling in het centrum van de Italiaanse hoofdstad.

AS Roma plaatste zich uiteindelijk voor de achtste finales van de Europa League, maar daarin werd het uitgeschakeld door Fiorentina. 

153 keer gelezen