Hazard is Speler van het Jaar in Engeland

Rode Duivel Eden Hazard is zondagavond op de PFA Awards in het Londense Grosvenor House verkozen tot Speler van het Jaar in de Engelse Premier League. Hij werd door de leden van de Professional Footballers' Association, de Engelse spelersvakbond, verkozen boven vijf andere kanshebbers en is de eerste landgenoot die deze prestigieuze trofee in de wacht sleept.

De 24-jarige smaakmaker van Chelsea en de Rode Duivels is aan een uitstekend seizoen bezig en was in de Premier League al goed voor dertien treffers. Hij haalde het voor de Chileen Alexis Sanchez (Arsenal), de Brit Harry Kane (Tottenham), de Braziliaan Philippe Coutinho (Liverpool) en de Spanjaarden David De Gea (Manchester United) en Diego Costa (Chelsea). Op de erelijst volgt Hazard, vorig jaar ook al genomineerd, de Uruguayaan Luis Suarez op.

"De beste"

"Ik ben heel gelukkig", verklaarde Hazard in een filmpje op het Twitter-account van de PFA. "Ik wilde ooit de beste zijn en dit seizoen is me dat gelukt. Ik speelde heel goed, Chelsea deed dat ook en ik weet niet of ik verdien om te winnen, maar het is wel leuk voor mij.”

Lampard en Gerrard

Eerder op de dag was al bekend geraakt dat Hazard als enige landgenoot in de Ploeg van het Jaar van de Premier League stond. Nog zondag kregen zowel Frank Lampard als Steven Gerrard tijdens het gala een PFA Merit Award, voor hun verdienste in het Engels voetbal.

1359 keer bekeken