Lierse wint PO3, Cercle degradeert

Bekijk de samenvatting van Lierse - Cercle Brugge vanaf 0'20".

Lierse maakt nog steeds kans om zich te verzekeren van het behoud in de hoogste klasse. De Pallieters wonnen met 3-1 van Cercle Brugge en winnen ook meteen play-off 3. Lierse moet het nu opnemen in de eindronde met tweedeklassers Eupen, Lommel & OH Leuven. Cercle Brugge degradeert nu naar tweede klasse, maar als Moeskroen z'n licentie alsnog niet krijgt, speelt groen-zwart toch nog de eindronde en blijft Lierse zeker in eerste klasse.

Bij een gelijkspel of bij Brugse winst kwam er een vijfde en beslissende partij in POIII, bij een zege van de Pallieters moest groen-zwart naar tweede. Cercle begon dan ook goed aan de partij op het Lisp en klom halfweg de eerste helft op voorsprong via Maarten Martens.

Na rust moest Lierse komen en dat deed het ook, iets voorbij het uur viel de gelijkmaker. De bal ging op de stip nadat Gummieny hands zag van Dussenne, maar doelman Van Damme redde de elfmeter van Zizo erg knap. In de herneming ging het leer uiteindelijk toch over de lijn, Hafez trapte de 1-1 via het been van Bourdin in doel. De thuisploeg drukte door en negen minuten voor affluiten tikte Bensebaini na een hoekschop de 2-1 in doel. Cercle moest komen, maar vlak voor affluiten counterde Diomande zich naar de 3-1 met een knappe lob over doelman Van Damme.

Cercle zakt voor het eerst sinds het seizoen 2002-2003 naar de tweede klasse.

Scoreverloop:

20’ 0-1 Martens (Cercle Brugge)

67’ 1-1 Bourdin – own goal (Lierse)

81’ 2-1 Bensebaini (Lierse)

88’ 3-1 Diomande (Lierse) 

4857 keer bekeken