VIDEO: Relletjes met boze Antwerpfans

In en rond het Bosuilstadion van tweedeklasser Antwerp zijn gisteravond relletjes uitgebroken na de thuiswedstrijd tegen Bergen. Antwerp won de wedstrijd dan wel met 1-0 tegen het al failliete Bergen, toch raakten de gemoederen bij een deel van de supporters verhit door de onzekerheid over de toekomst van de club. Drie stewards en een agenten raakten daarbij gewond. Niemand werd opgepakt.

Voor de wedstrijd tegen Bergen kwamen zowat 2.000 Antwerpfans al de straat op om de gang van zaken op de Bosuil aan te klagen met slogans als "#wijzijnAntwerp". Die protestmars verliep zonder incidenten, maar na de match kwam het toch nog tot wat relletjes.

Enkele tientallen supporters werd de toegang tot de hoofdtribune ontzegd door de politie, die traangas inzette om de fans op een afstand te houden. Daarbij raakten ook andere supporters, die niets met de opstootjes te maken hadden, betrokken. Uiteindelijk werd het waterkanon ingezet en kon de rust terugkeren. Achteraf waren enkele afsluitingen van het stadion beschadigd en zouden enkele wagens op de parking bekogeld zijn.

Het werd een mooie optocht. De boodschap was duidelijk! #wijzijnantwerp

Posted by Antwerp Dynamite on Saturday, April 25, 2015

Antwerp greep onlangs naast een licentie voor tweede klasse voor volgend seizoen, wat de toekomst van de club met stamnummer één ondanks de ambitieuze overnameplannen van ondernemer en voormalig sterke man van Zulte Waregem Patrick Decuyper danig op de helling zet. Maandag verdedigt Antwerp zijn licentiedossier bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. De directie maakt zich sterk op die manier – net als vorig seizoen - alsnog een licentie te kunnen behalen, maar heel wat fans zien het duidelijk een pak somberder in. 

 

Video: YouTube

851 keer bekeken