Charleroi wint Waalse derby

Exact vijf jaar na de laatste winst in de Waalse derby, wint Charleroi opnieuw van Standard. De Carolo’s waren met 1-0 te sterk na een aangename wedstrijd.

In de eerste helft zorgde de thuisploeg voor het meeste gevaar, maar ook Standard kreeg enkele kansjes. Een schot van Carcela belandde eerst nog op de lat, maar een minuut later viel de goal aan de andere kant. 1-0 via Tainmont na een foutje van Standard-doelman Thuram.

De spelers van beide teams kwamen enorm gedreven uit de kleedkamer na de rust, wat resulteerde in twintig spectaculaire minuten. Standard ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kwam daar enkele keren dichtbij. Carcela trapte een vrije trap op de lat en Ezekiel kopte net naast. Maar ook Charleroi kreeg een aantal grote kansen.

Daarna zakte het tempo, wat zich vertaalde in de spelkwaliteit. In de toegevoegde tijd ging Standard nog vol voor de aanval, maar scoren lukte niet.

Charleroi springt dankzij deze overwinning naar een voorlopig derde plek in het klassement, Standard zakt naar de laatste plaats in play-off 1. 

Scoreverloop: 

39' 1-0 Tainmont (Charleroi)

Bekijk het matchverslag vanaf 15:25.

4119 keer bekeken