Club Brugge ligt uit Europa League

Competitieleider Club Brugge heeft zich donderdagavond niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Europa League. Na de 0-0 uit de heenwedstrijd ging Club in het Olympisch Stadion in de Oekraïense hoofdstad Kiev met 1-0 onderuit tegen Dnipro Dnipropetrovsk, na een doelpunt van invaller Yevhen Shakhov in het slot van de wedstrijd. Dnipro gaat zo vrijdagmiddag de trommel in voor de loting van de halve finales.

Club Brugge was na de knappe reeks van zestien ongeslagen Europa League-wedstrijden en de competitiezege tegen Anderlecht met heel wat vertrouwen naar Kiev afgezakt. Blauw-zwart begon aardig aan de wedstrijd, maar liet het initiatief al snel aan Dnipro. Beide ploegen hadden een doelpunt nodig om de kwalificatie af te dwingen, het vermijden van een mogelijk dodelijke tegentreffer bleek voor de pauze echter belangrijker.

De thuisploeg dwong wel enkele kansen af. De beste kans was voor Seleznyov na een assist van woelwater Yevhen Konoplyanka, zijn kopbal ging nipt naast de kooi van Mathew Ryan. Blauw-zwart miste duidelijk de creativiteit van Victor Vazquez, de Spanjaard was wegens liesproblemen op de bank begonnen, en kon de flanken José Izquierdo en Nikola Storm niet bereiken.

Na de pauze vuurde Dnipro twee waarschuwingsschoten af. Seleznyov ging alleen op Ryan af en scoorde ook, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De Belgische competitieleider kreunde onder de Oekraïense druk. Dnipro sloeg toe bij een counter, haarfijn in doel gekruld door invaller Yevhen Shakhov (1-0). Club-coach Michel Preud'homme zette nog alles op alles en bracht Vazquez en Tuur Dierckx in, maar ook zij konden niets forceren tegen de stugge Oekraïners.

 

1017 keer gelezen