Pro League bekijkt dinsdag zaak Moeskroen

De Pro League zal volgende week dinsdag op de Algemene Vergadering met alle eersteklassers de zaak rond Moeskroen-Péruwelz bespreken. Dat zegt Ludwig Sneyers, de CEO van de Pro League, de belangenvereniging voor Belgische eersteklassers.

“Het lijkt me logisch dat we de hele zaak dan zullen bespreken en eventueel stappen zetten. Welke stappen dat kunnen zijn, daar ga ik niet over uitwijden. Dat zijn zaken die behoren tot de interne orde van de Pro League.”

Moeskroen vraagt voor de rechtbank van Doornik een schadevergoeding van één miljoen euro aan Lierse, Cercle Brugge, de voetbalbond en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De club zette die stap omdat Lierse en Cercle de toegekende licentie van Moeskroen willen laten intrekken via het BAS.

Open brief

Als reactie op die burgerlijke procedure schreef Lierse een open brief aan de belangenvereniging voor Belgische eersteklassers waarin het zegt dat Moeskroen geen lid meer kan zijn van de Pro League omdat die burgerlijke procedure zou ingaan tegen de statuten van de Pro League.

“We nemen akte van de brief die ons opgestuurd werd door Lierse”, zegt Ludwig Sneyers. “We hebben trouwens eenzelfde vraag van Cercle Brugge ontvangen en ook die gaan we nu bekijken.”

275 keer gelezen