Bayern plaatst zich voor halve finales

Bayern München hoort bij de beste vier ploegen van Europa. Het won de terugmatch van de kwartfinales van de Champions League overtuigend met 6-1 van Porto. Bayern moest een 3-1 achterstand goedmaken en bij de rust stonden de Duitsers al 5-0 voor. In de tweede helft scoorde Jackson Martinez nog de eerredder voor Porto en voor Bayern maakte Xabi Alonso nog het zesde doelpunt. Voor Bayern wordt het de vierde halve finale op rij.

Bayern begon aan een verschroeiend tempo. Al na enkele minuten kwam Porto goed weg toen Fabiano redde op een schot van Müller en de rebound van Lewandowski tegen de paal ging. Bij de volgende goede aanval was het wel raak. Thiago Alcantara kopte een voorzet van Bernat binnen, 1-0. Bij 2-0 was Bayern virtueel geplaatst voor de volgende ronde, en die bleef niet lang uit: Boateng kopte binnen. Bayern ging door op zijn elan en Lewandowski maakte er 3-0 van na een schitterende aanval waar alles in één tijd ging bij Bayern. Müller (met een afgeweken schot) en opnieuw Lewandowski maakten de vernedering voor Porto helemaal compleet: 5-0 bij de rust.

De tweede helft was heel wat minder dan de eerste. Bayern kreeg wel enkele kansen, maar ging niet meer voluit. Porto kwam wat meer in de wedstrijd en dat resulteerde in de eerredder van Jackson Martinez een kwartier voor tijd. Bayern reageerde meteen via Xabi Alonso. De Spanjaarde krulde een vrije trap mooi in de kruising en legde zo de 6-1 eindstand vast. Alsof de avond nog niet erg genoeg was, moest Ivan Marcano nog met rood naar de kant. Bayern plaatst zich zo gemakkelijk voor de halve finales van de Champions League. De loting daarvoor is vrijdag in het Zwitserse Nyon.

1590 keer bekeken