Club wint met 2-1 van Anderlecht

Club Brugge heeft een mentale opsteker gekregen, het won in eigen huis met 2-1 van Anderlecht nadat het lang 0-1 achter stond. In het slotkwartier scoorden Oulare en Vormer de Brugse doelpunten. Club springt zo opnieuw naar de leiding in het klassement. Anderlecht volgt nu op vijf punten van blauw-zwart.

Anderlecht begon het best aan de partij en drukte Club achteruit. Een eerste kopbal van Praet werd door Ryan uit doel geslagen. Na 25 minuten was het dan toch raak voor Anderlecht. Een voorzet van Praet werd door Mitrovic gedevieerd en verdween via Simons in doel. Het doelpunt werd toch aan de Serviër gegeven, 0-1 voor Anderlecht. Club zette daar weinig tegenover en mocht van geluk spreken dat het geen 0-2 werd bij pogingen van Mitrovic en Defour

In de tweede helft startte Club snedig, Vazquez kreeg enkele goede mogelijkheden, maar Proto stond telkens pal. Anderlecht nam het commando opnieuw over en Praet kon niet in een leeg doel besluiten na een slechte uittrap van Ryan. Anderlecht had ook reden tot klagen toen Acheampong geen penalty kreeg na een fout van De Fauw.

Preud’homme besefte dat er iets moest gebeuren en bracht Oulare in de ploeg. Met nog een kwartier te spelen kopte Oulare een hoekschop van Victor Vazquez hard binnen, 1-1. Het was nog niet gedaan, want 5 minuten voor tijd lette de Anderlecht-verdediging niet goed op bij een vrije trap van Vazquez. De Spanjaard vond de vrijstaande Vormer die de 2-1 binnen trapte: ontlading in het Jan Breydelstadion.

Door de overwinning wipt Club terug over Gent naar de leiding in play-off 1. Anderlecht is derde op vijf punten van Club en drie van Gent.  

17537 keer bekeken