Waregem en Beveren delen de punten

Waasland-Beveren liet zich in extremis de drie punten ontglippen bij Zulte Waregem. Het werd 2-2.

Rossi bracht Essevee in de zevende minuut op voorsprong. Hij stond vrij aan de eerste paal om de 1-0 binnen te koppen. Zijn ploegmaat Verboom kon enkele minuten later de 2-0 op het bord zetten, maar Steppe stond op de juiste plaats. De gelijkmaker viel uit de lucht wanneer Destorme plots door de buitenspelval glipte en koelbloedig rond Bossut speelde. Op slag van rust faalde Emond vanop de strafschopstip.

Meteen na de rust testte Emond de reflexen van Bossut met een staalharde kopbal. Op het uur moest Bossut zich toch gewonnen geven wanneer Emond zijn veertiende van het seizoen kon binnenlopen. Doelman Steppe redde nog knap op een volley à la Marco Vanbasten van Trajkovski. In de slotfase gaf Waasland-Beveren de driepunter toch nog uit handen wanneer Gimbert kon scoren in de rebound. Zulte Waregem eindigde nog met tien na een tweede gele kaart voor Mendy.

Beide ploegen schieten niet veel op met één punt. Volgende week krijgen ze meteen de kans om een beter resultaat neer te zetten dan vandaag.

1-0 7’ Karim Rossi

1-1 28’ David Destorme

1-2 59’ Renaud Emond

2-2 87’ Ghislain Gimbert

752 keer bekeken