Moeskroen eist één miljoen euro schade

Bij eersteklasser Moeskroen-Péruwelz zijn ze niet te spreken over de gebeurtenissen in het licentiedossier van de afgelopen week. De club trekt naar de burgerlijke rechtbank en zal daar 1 miljoen euro schadevergoeding eisen van Cercle Brugge, Lierse SK, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

Het is Moeskroen-voorzitter Edward Van Daele zelf die het bericht in Het Laatste Nieuws bevestigt aan Belga. Cercle Brugge besloot vorige week in beroep te gaan tegen de licentie voor Moeskroen-Péruwelz en hoopt zo dat de Henegouwers verplicht naar derde moeten zakken. "Ik kan dit niet anders noemen dan een hopeloze poging van een club die zich ternauwernood wil redden door vals te spelen", zegt Van Daele bitsig. "Want dat is waar we het hier over hebben: valsspelen. Cercle heeft zich sportief niet kunnen redden, en nu proberen ze het maar op een andere manier."

Ook Lierse - die andere Play-Off III-club - volgde Cercle in zijn beroepsprocedure, maar het was toch vooral Cercle-voorzitter Frans Schotte die de kat de bel aanbond en dat vindt Van Daele hypocriet. "Want hij vergeet zo maar eventjes dat wij geen enkele schuld lopen hebben, in tegenstelling tot zijn eigen club. Wij dekken al onze uitgaven met onze inkomsten. Daarom hebben wij ook het vertrouwen gekregen van de licentiecommissie."

Voor de burgerlijke rechtbank hoopt Van Daele eerherstel te bekomen. "Wij zullen daar een provisoire schadevergoeding eisen van 1 miljoen euro", besluit hij.

387 keer gelezen