Barça lijkt nu al zeker van 1/2 finales

Barcelona lijkt nu al zo goed als zeker van kwalificatie voor de halve finales van de Champions League. De Catalanen wonnen de heenwedstrijd met 1-3 op het veld van PSG. Neymar en twee keer Suarez scoorden voor Barcelona. In de slotfase lukte PSG toch nog de eerredder na een afgeweken schot van Van der Wiel. Toch moeten de Parijzenaren al gaan hopen op een serieuze stunt volgende week in Camp Nou. 

De eerste helft begon aan een flauw tempo. De eerste echte kans was voor Barcelona: Messi kreeg teveel ruimte en krulde de bal tegen de paal. Het zou slechts uitstel zijn. Enkele minuten later zette Messi Neymar alleen voor doel. De Braziliaan bleef kalm en schoof de bal rustig onder PSG-doelman Sirigu.

In de tweede helft ging PSG op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echte kansen kwam het niet. Integendeel, het was Barcelona dat nog twee keer uitpakte via Luis Suarez. Eerst ging de Uruguayaan op wandel door de PSG-defensie en rondde knap af, 0-2. Luttele minuten later tikte Suarez de bal door de benen van David Luiz, waarna hij de bal mooi in de kruising krulde. Het zesde doelpunt al van Suarez in deze Champions League.

PSG kon toch nog tegenscoren nadat een schot van Van der Wiel afweek op Mathieu. Ondanks dat doelpunt wordt het voor PSG een aartsmoeilijke klus om volgende week in Camp Nou een 1-3 thuisnederlaag goed te maken. 

1427 keer bekeken