Livestream: PSG - Barcelona

In de geschiedenis van de Champions League keken Paris Saint-Germain en Barcelona elkaar al zes keer in de ogen. Slechts één keer kon Barcelona winnen. De Parijzenaars verloren in eigen huis nog nooit tegen de Catalanen.

Ook in de groepsfase van de huidige Champions League-campagne speelden Messi en co al eens in Parijs. De Catalanen trokken toen aan het kortste eind: PSG won met 3-2. In de terugwedstrijd nam Barcelona wel revanche, in Camp Nou werd het 3-1.

Ibrahimovic en co zijn in de Champions League overigens aan een indrukwekkende thuisreeks bezig. Zo verloor PSG al 33 wedstrijden niet in eigen huis. Bovendien vond PSG in zijn 19 laatste thuiswedstrijden de weg naar doel. Het is al van 2011 geleden dat de Parijzenaars in eigen huis niet scoorden in Europees verband.  

Terwijl Barcelona met een nagenoeg fit elftal naar Parijs afreisde, zijn Marco Verratti, Serge Aurier en Zlatan Ibrahimovic bij PSG geschorst. David Luiz is geblesseerd, maar werd door coach Laurent Blanc toch opgenomen in de kern.

2888 keer gelezen