Jürgen Klopp verlaat Dortmund

Jürgen Klopp verlaat na dit seizoen Borussia Dortmund. Klopp zal zeven jaar coach geweest zijn van de Borussen. Dortmund ging akkoord met zijn verzoek om zijn tot 2018 lopende contracten te ontbinden. “Ik heb het gevoel dat ik niet meer de perfecte trainer voor dit team ben” zegt Klopp zelf. Met Dortmund werd Klopp twee keer kampioen en won hij een beker.

“Als je professioneel met je vak bezig bent, moet je deze beslissing nemen” was de uitleg van Klopp. “Het is niet zo dat ik moe ben, ik ben ook niet van plan een sabbatical in te lassen.” Klopp zegt ook dat hij nog geen nieuwe werkgever achter de hand heeft. Dit seizoen verliep bijzonder moeizaam voor Dortmund. Ze stonden op een bepaald moment zelf op een degradatieplaats. Nu bezetten ze de tiende plaats in de stand. “We hebben dit gezamenlijk beslist,” aldus  Dortmund-voorzitter Watzke. “In de zeven jaar met Jürgen hebben we ongelooflijke successen behaald. Dit grijpt mij erg aan.”

Klopp ruilde in 2008 Mainz voor Borussia Dortmund. Met Dortmund werd hij Duits landskampioen in 2011 en 2012. In 2012 won hij naast de titel ook de Duitse beker. In 2013 leidde Klopp Dortmund naar de finale van de Champions League, die met 2-1 verloren werd van Bayern München. 

350 keer gelezen