Atletico - Real 0-0, Juve - Monaco 1-0

Atletico en Real Madrid hebben in de heenwedstrijd van hun kwartfinale in de Champions League 0-0 gelijkgespeeld. Het was al de 7e onderlinge confrontatie van het jaar voor de twee stadsrivalen. In de andere kwartfinale van dinsdagavond won Juventus met het kleinste verschil van Monaco.

Atletico en Real stonden al voor de 7e keer dit seizoen tegenover elkaar. Tot nu toe toonde Atletico zich steeds de betere, maar gisterenavond bleven de twee Madrileense ploegen op een doelpuntloos gelijkspel steken. Real was in de eerste helft veel sterker met flitsende acties van Bale, Cristiano Ronaldo en James Rodriguez. Ondanks de kansen werd het bij momenten een bitse schoppartij met rake overtredingen.

Carlo Ancelotti, de trainer van Real Madrid, hield zich na afloop op de vlakte. “Het was de best mogelijke score, maar meteen ook de slechts mogelijke", zei hij.

In de andere kwartfinale van dinsdagavond heeft Juventus de beste uitgangspositie verworven om naar de halve finale door te stoten. Tegen Monaco werd het 1-0 dankzij een strafschopdoelpunt van Arturo Vidal. Monaco had wel enkele uitstekende kansen, onder meer via onze landgenoot Ferreira-Carrasco, maar kon het zo belangrijke uitdoelpunt niet scoren.

Vanavond staan de overige kwartfinales op het programma: Paris Saint-Germain tegen Barcelona en Porto tegen Bayern München.

 

115 keer gelezen