Nieuwe formule voor vrouwenvoetbal

De Super League zal vanaf volgend seizoen de BeNe League in het vrouwenvoetbal vervangen. Enkele maanden geleden werd beslist om de BeNe League, de Belgisch-Nederlandse competitie voor vrouwen op te doeken. Nu heeft de KBVB de Super League als nieuwe hoogste klasse voor het Belgisch vrouwenvoetbal voorgesteld.

In de Super League vrouwenvoetbal zullen 8 clubs deelnemen. Het kampioenschap zal, net zoals bij de mannen, in twee gedeeld worden. Eerst komt er een klassieke fase waar de 8 ploegen het in heen-en terugmatchen tegen elkaar opnemen. Daarna zullen de beste 4 clubs in play-off 1 voor de titel spelen. De andere 4 clubs nemen het in play-off 2 tegen elkaar op. Zowel play-off 1 als play-off 2 volgt hetzelfde stramien: met heen-en terugwedstrijden. Voor de start van beide play-offs zullen ook de punten gehalveerd worden. Verder werd er beslist dat er slechts 1 daler zal zijn.

De zes Belgische clubs die tot dit jaar in de BeNe League speelden waren Club Brugge, Anderlecht, Lierse, OH Leuven, Standard en AA Gent. Voor de Super League vrouwenvoetbal moeten daar dus voor volgend seizoen nog twee clubs bijkomen. 

 

335 keer bekeken