Ook Lierse in beroep tegen licentie RMP

Naast Cercle Brugge en de Pro League, gaat nu ook Lierse in beroep tegen de licentie van Moeskroen-Péruwelz (RMP). Dat maakte de club maandag bekend. “Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid.”

Aanvankelijk volgde Lierse Cercle en de Pro League niet in hun beroep “omdat wij vinden dat het getuigt van weinig sportiviteit en fair-play.” Maar de club zet nu toch de stap.

“We willen geen spelletje spelen om het behoud in eerste klasse af te dwingen, maar toen vrijdagmiddag de Pro League aankondigde gebruik te zullen maken van hun ‘injunctierecht’, was dit een eerste zeer duidelijk signaal dat er fundamenteel iets mis is en niet zomaar een paar kleine betwistbare details.”

Verantwoordelijkheid

“De aankondiging van Moeskroen dat de club vandaag zelf naar de licentiecommissie stapt, gaat voor Lierse een stap te ver. Dit maakt dat nu elke ‘kleine’ club in de competitie belanghebbende partij wordt, vandaar dat ook Lierse zijn verantwoordelijkheid zal opnemen.”

“Sportiviteit en fair-play mogen nu geen excuus meer zijn om niet correct te handelen in het belang van onze club en die van de gehele competitie”, besluit Lierse.  

Behoud

Cercle Brugge en Lierse strijden in play-off 3 voor het behoud in eerste klasse. Als de licentie van Moeskroen wordt ingetrokken, wil dat zeggen dat er niemand rechtstreeks degradeert vanuit play-off 3. Moeskroen zakt dan naar een lagere klasse. 

373 keer gelezen