Een deuk in Club Brugge en RSCA

Een nieuwe column van VTM Nieuws-reporter en voetbalcommentator Dirk Deferme, waarin hij het heeft over de nederlagen van Club Brugge en Anderlecht en de kansen voor Standard en KAA Gent. “We moeten ons durven afvragen of daar geen bijna unieke kans voor de Buffalo's en de Rouches ligt.”

Wie wordt er kampioen? Vraag met dat over een maand nog eens. Dat is een hele moeilijke vraag. Het is play-off 1 en we zijn niet in Nederland, Engeland, Duitsland, Italië want anders zei ik nu, begin april, al PSV, Chelsea, Bayern en Juve. Allicht de perfecte vier op vier.

Wij zijn hier twee speeldagen ver en de thuisploegen winnen alles, iedereen heeft al eens gewonnen en al eens verloren en als het zo blijft verlopen dan wordt Club Brugge kampioen. Dan winnen en verliezen ze elk nog vier keer en vallen we van de ene verbazing in de andere.

Hoe goed is Standard als ze daar ook het gevoel hebben dat het moet, uit én thuis. Hoe goed zijn KV Kortrijk en Sporting Charleroi? Wat komt KAA Gent te kort of heeft het van alles voldoende?

En toch, er zijn al een paar zekerheden: Club Brugge en RSC Anderlecht zijn clubs met grote titel- en Europese ambities en zij blijven wat het spelniveau betreft onder de verwachtingen. Het heeft meer dan we denken met fitheid en beschikbaarheid te maken. We moeten ons durven afvragen of daar geen bijna unieke kans voor de Buffalo's en de Rouches ligt. En gesteld dat die elkaar waard zijn en we krijgen dit weekend de eerste draws dan staan we daar weer met een status quo. Boeiend allemaal.

Net zo boeiend als onze competitiebarometer. Al werd die gisteren ineens door hier en daar een slimme kijker gecontesteerd. Dat mag. Maar niet om de verkeerde redenen. Die barometer heeft geen pretentie, het is een gimmick en dat weten we. Hij stelt ons in staat om aan het einde van de play-offs weer te geven hoe ook de slimme, bijna alwetende volgers even vaak als er speeldagen zijn in de verleiding komen om hun verwachtingen bij te sturen. Er zijn altijd nieuwe feiten en meningen. De parameters die een landstitel bepalen zijn talrijk.

Momenteel staat de barometer zo:

  1. Club Brugge 24%
  2. Anderlecht 24%
  3. KAA Gent 24%
  4. Standard 24%
  5. Charleroi 4%
  6. KV Kortrijk 0%

Club en Anderlecht hebben dus een deuk gekregen. Gent ook. En Standard komt eraan.

Sta me toe om u ook nog een update van onze play-off 1 elf aan te kondigen. Er zijn er die nog niks gespeeld hebben of nog niet op de positie waarvoor ze geselecteerd werden. Mogen we nu al de selectie van Thomas Meunier en Chancel Mbemba in vraag stellen? En noem ze zelf maar op, al die mannen die minder presteren omdat hun team niet draait of omdat hun coach voor de verkeerde tactiek gekozen heeft. En dan zijn er ook nog de mannen die geen duels winnen en die een flink eind van hun PO1-vorm verwijderd zijn. Staan er misschien te veel spelers van Club Brugge en Anderlecht in ons elftal?

We kijken het nog een speeldag aan en als het niet beter wordt, gaan we er een paar uitgooien. Aad heeft er zin in heeft hij mij gezegd.

Spelen maar!

2373 keer gelezen